Efter 4 år på min älskade blogg och mycket tänkande & velande kände jag att det var dags att blanka arkivet, få ny inspiration, ett nytt namn och bara en ny start. Den nya bloggen fick det väldigt passande namnet thesewordsofmine och har redan tagit mig några dagar att skapa lite läsvärt till er så det är bara att klicka sig in! Hoppas ni alla fortfarande fortsätter att läsa. Tack för dessa åren mina fina läsare, ni gör min dag! Klicka här för att ta er till nya bloggen.

barndomsfilm

Fick en fråga nyss om jag hade någon favoritfilm när jag var liten och i så fall vilken. Självklart hade jag en favoritfilm & en solklar favorit i mina barnögon var En prinsessas dagbok. Jag älskar den fortfarande! Men det bandet av filmen jag hade (kommer ni ihåg? På den gamla goda tiden var än inte DVD:n uppfunnen!) hade jag fått av min kusin och den var köpt i USA så ingen svensk text fanns. Jag fattade inte ett ord som sas, haha. 
Den här filmen lärde mig en hel del grunder i engelska språket! Lärorik film. 

gotland 2.0

Nu är vi hemma från många soliga dagar på den vackra ön Gotland! Lust att se lite bilder och få veta vad vi gjort? Ta en titt här nedan!
 

Måndag: Eftersom föräldrarna är så tråkiga att de bara spenderade dagarna på seminarium fick jag, brorsan och pojkvännen klara oss själva den mesta delen av tiden. Första dagen blev det ett spontanbesök till Boda Borg! Av 15 banor klarade vi endast 5 (haha) men en jäkligt kul dag! Efter det grillades det vid stugan där vi bodde med gubbarna och deras fruar från organisationen Klassmorfar som Erik är riksordförande i. 
 
Tisdag: Vi vaknade, tog en tur ut i solen innan mamma hämtade upp oss och det lunchandes i Visby. Kvällen spenderades i biosalongen framför den stora filmduken där den nya filmen The Amazing Spiderman rullade. Skitbra var den!
 
Onsdag: Äntligen! Riktigt soligt väder = vattenland! Hela dagen åkandes nedför stora ljusblå kanor! Den roligaste var Shark River, hela 160 meter lång! På kvällen gick vi till en av Visbys populäraste restauranger och åt otroligt god mat från en speciell kinesisk kultur. Åt tofu för första gången - lätt bland det godaste som någonsin smakats på! Och en überstark kyckling i het soja som fick min mun att fatta eld. Bokstavligen.
 
Torsdag: Den här dagen var det planerat seminarium för oss också. Kl 9.30 satt vi inne i Fryshusets teaterhall och såg en otroligt gripande teater om självskadebeteende. Efter det en föreläsning om självmord och sen medans William såg en teater om sångaren från Kartellen gick jag och Casper iväg och åt lunch. På kvällen åkte vi till Hablingbo Creperiê och åt crepe.
 
Fredag: Jag fick skjuts in till Visby vid lunchtid och spenderade några timmar i stekande sol med min saknade vän Clara som jag inte sett på nästan ett år! Vi hade så mycket att säga att vi pratade i mun på varandra konstant haha. Men helt underbart att få se henne igen! Vi gick runt lite i Botaniska Trädgård, satt ner i gräset och pratade innan det blev en fika. På kvällen gick vi till våran favvis i Visby och åt. På kvällen/natten kom det dock in ett helt extremt åskoväder. Har aldrig sett något liknande! Hela himlen lystes upp och blixtrarna sköt ner en efter en med knappt en sekunds mellanrum. Strömmen gick och mullret fick rutorna att skallra! Helt otroligt..
 
Lördag: När vi vaknade på morgonen hade ett träd fallit så vi förstod att blixten hade slagit ner bara några meter från stugan! Efter frukost bar vi oss av, den här gången hela familjen! Vi åkte runt i södra Gotland, kollade på rauker, stötte på Daniel Majstorovic och mumsade på saffranspannkaka!
 

gotland

Då bär det av till Gotland! Tidsoptimisten här är redan packad och klar, tack och lov. Resan tar väl sammanlagt 8 timmar och sen befinner vi oss i Visbys soliga hamn. Vi kommer stanna där i en vecka, lite längre än vi brukar, och under den tiden ska vi strosa runt på gatorna, åka på vattenland, sola i stora mängder och köra runt på ön. Och självklart äta en massa gott på våra favoritrestauranger där. Kommer även ha tid att träffa en väldigt saknad vän jag inte sett på 9 månader! Bloggen kommer nog få lida lite då jag inte är säker på att vi har internet i stugan vi bor i men det får det bli ändring på när vi kommer tillbaks. 
Peace out. ☮ 

turn down these voices

Veckan har gått i ett och har redan hunnit med att jobba 2 dagar, tränat dans, vaccinerats, ritat en hel del, haft dansuppvisning på Hamnfesten i Båstad, möblerat i mitt nya rum som strax ska få ses, spenderat en fredagkväll i hamnen med kompisar och snackat i regnet i två timmar, varit på födelsedagsfest och packat en hel del inför veckans resa. Dock går sommarlovet alldeles för fort, eller hur? Men längtar också tills skolan börjar igen för sista veckan i grundskolan fick jag panik och gjorde ett hastigt omval till gymnasiet. Hoppas jag kommer in! 
 
 Välkommen till en personlig blogg fylld med bilder, lite babbel, inspiration, konst och dans.
bloglovin
Den 28 maj 1996 kom jag till världen och namnet blev Sigrid. Just nu går jag mitt sista år på högstadiet i Båstad där jag nyligen är bosatt efter att ha spenderat nästan hela mitt liv i Eskilstuna.

bloglovin