that february 29th

Medans naglarna blir lackade med OPI's "How's It Snowing", får öronen höra Boyce Avenues ljuva stämma.

G'night!

obeskrivligt grym


a heart that i was killing

Okej, update från doktorbesöket igår: Doktorn visste tyvärr inte vad bulan på halsen var och jag kunde inte få en testkoll med blodprov och sånt förns om en månad och inte nog med det så har jag upptäckt en till..! Vi sökte lite på det och alltsammans, snuvan, halsonda, varma pannan, huvudvärken, bulorna, allt är tecken på körtelfeber så träningen fick skippas idag. Sen får vi se med skolan imorgon.

Annars då? Jo, då var alla nationella inom svenskan avklarad! Fick göra den muntliga delen tillsammans med tre andra från klassen så det är skönt att den delen är klar i alla fall! Nu blir det lyssning på mina latest obsessions: Drew Ryniewicz, Ed Sheeran & Conor Maynard.

please, don't hurt me

Har haft så fullt upp så bloggen har fått lämnats ouppdaterad men nu har jag tid för er! Hela lovet gick ändast åt till uppvilning och mysning, verkligen välbehövt. Men första skoldagen blev ändå rätt okej, fick till och med sluta halv två!

Imorgon kör även träningen igång vilket känns super efter att ha gottat sig på lovet och inte rört sig så jättemycket annat än långpromenader och fotbollsspelande i trädgårn (haha jag vet). Men imorgon ska jag också iväg till akutmottagningen igen. Antibiotikan jag tog för några veckor sedan hjälpte inte ett piss så de där jäkla kliande utslagen är tillbaka..!

Men det är inte det enda jag ska kolla.. Har också fått en annan sak jag är ganska orolig över. En tumörliknande bula på halsen. Visst, man kan få tumörer som är helt ofarliga men vad tror man automatiskt när man ser vad som ser ut som en tumör på halsen? Cancer. Hoppas innerligt på det bästa imorgon.. ♥

köpenhamn

Godmorgon på er! Om en timme bär det av mot Danmark för en mysig dag att träffa kusinen, äta danska smørebrød och kanske se om tivoli är öppet..! Puss ♥

para-para-paradise


vårkänslor

Hoppa över bäckar, klättra upp på elbyggnader, ramla medans man hoppar över bäckar och behöva halta hem. Bara sånt där normalt man gör ute i vårsolen en lovtorsdag! Nu: plugg..

tre rätters

Godmorgon på er! Efter att ha slavat i köket hela dagen igår tillsammans med pojkvännen fixade vi fram en lyxig tre rätters middag på bordet åt familjen! Här nedan har ni menyn ♥

Förrätt Bruschetta med tomat, basilika, olivolja och balsamico

Varmrätt Citronpasta med cayennepeppar och kyckling

Efterrätt Svartvinbärstryffelpaj med jordgubbar

De trötta mästerkockarna somnade ganska gott efter att ha lagat alla dessa godsakerna.. ;)

dag 7 - min bästa barndomsvän

❂ Jag har många underbara vänner jag känt länge och flera barndomdvänner jag fortfarande umgås med (inklusive mina två kusiner som är som två bästa vänner). Men den av dem som stannat med mig i vått och torrt, som jag kan berätta allting för, som alltid lyssnar och som jag alltid har lika grymt kul med, är såklart min gulle vän Mathilda Gyllhamn!

☀ Vi träffades när vi bara var ett par små fjuttiga skitungar men jag ska allt berätta att vi inte var vänner från allra förtsa början. Jo ni förstår, våra familjen har känt varandra länge så ända sen jag började gå visste jag vem Thilda var, men jag tyckte inte om henne alltför mycket! Eftersom Gyllhamn-arna har ett rykte av allt alltid vara sena, så kom de alltid lite sent till alla familjefester och middagar vi hade så först hade jag alltid mina kusiners uppmärksamhet. Ända tills lilla Thildis kom! Så ja, så väldigt mycket tyckte jag inte om Thilda kan jag ärligt säga!

❀ Men så en nyårskväll när vi var en sådär 7 bast började vi prata lite. Kommer ihåg att vi dansade till Vill ha dig i mörkret hos mig hela kvällen och sen dess har hon varit en av mina bästa vänner. Nu mer än nånsin! Kan prata med henne om vad som helst, hon vet istort sett allt om mig och jag älskar henne massor! Och hatar att jag bara ser henne två gånger i halvåret och inte varje dag som förrut..

✌ Menmen, snart kommer hon och en annan underbar barndomsvän, fina Elinpelin, hit (om bara tre veckor!) och då blir det festande på Madison, långa nätter med skratt, godis och en massa pratande + en tur till skolan!

➹ I miss you, honey ♥ Få tiden att gå snabbt nu så jag får se dig! Puss, love you

you keep making me smile, dear

sommardrömmar

Någon av dessa ljuvligheter ska bli min, men beslutångensten är på hög nivå..

we sang hallelujah

top from zara

inside she cried. outside she lied

I miss the times when I was a part of it, and not just on the outside looking in. I miss being one of you, and not by my self. I miss seeing you every day, and not just a few times a year. I miss seeing your smiles and hearing your laughs. I miss making you smile, making you laugh. I don't like the feeling I get from seeing you get on with your lifes, knowing I should be a part of it. Hating the lonelyness I often feel without you here. Hating the songs we used to play and how they now leave me feeling bad instead of great like they used to. But loving the memories we have and all of those wonderful pictures that always makes me smile. Though also sad. It's tough without you. I keep wishing I was still near you. 'Cause I just miss you. And I keep missing you. All the time. All. The. Time...

wanties

ph by society6

amazing inspiration


dag 6 - tre bilder som gör mig glad

På hotellet i Charleston 2009 ♥

☀ Rule nr 1. Never, never ever sneek up on your crazy cousin. She'll kill you. Seriously. With a pillow..

you don't know how lovely you are

Kom nyss hem efter en mysig dag med pojkvännen. Pannkaksbak, kolla igenom söta gamla foton + en massa mys med hans underbart söta systerdotter! Nu blir det en hemmakväll med datorn, massooor av bloggning ska här bli. Blir nog att skriva några rader i några hemliga dokument här på datorn också.. Ni vet, författaren här har fått en toppenidé!
Puss ♥

lazy monday

American pancake-bak med älsklingen!

i couldn't tell it to your face


Detta är vad jag åstadkom under min lilla sjukperiod i fredags, blev faktiskt ganska så nöjd, eftersom den blev ganska så lik..! ♥


loooooov

Skönt med loooov! Gårdagen blandades av mys med pojkvännen hela dagen + enorma mängder av näsblod hela kvällen så bloggen fick tyvärr lida, hade gärna inte haft blod på hela tangetbordet! Dagen har tillbringats till filmtittning och matlagning med brorsan och Casper men nu ska jag snart ta och packa ihop mina saker och ha mormor skjutsa oss till Båstad där natten spenderas men först ska jag bjuda på resultatet av min Mathilda-teckning. Hörs snart!

Ps. Elin och Thilda, jag är inte alls bara lite avis på era underbara veckor på skidorna! Bara lite.. ;)

so should I run or should I fall

Solenskenet sipprar in i vardagsrummet, Trevor Halls vackra röst ur högtalarna och huvudvärken har släppt en aning. Nu ska jag ta fram pennan och pappret efter min dusch och avsluta teckningen jag började på igårkväll för att sen fortsätta med att sätta min gullegris till vän på pappret. Wish me luch, i'll need it.

shoe-tastic


keep calm and get well

Sjukligen här. Huvudvärk, varm panna och snuvig näsa. Inte så kul! Men då har lite tid att svara på brev och rita. Och ja Thilda, jag kan ta tiden att börja rita dig nu haha! Hörs senare ♥

life makes love look hard


Efter en lång dag med prov, en mysig fikastund med mamma, mormor och Casper + plugg kurar iskalla och frusna jag ihop i sängen under en filt med ritblocket och pennan i högsta hugg. Förhoppningsvis kan jag skapa nåt bra!

G'night på er!

dag 5 - 5 hissar & 5 dissar

HISS
    ❂ Flummiga sleep-overs med vännerna.
    ☀ Hitta bra bilder att måla.
    ❀ Att bli solbränd om somrarna.
    ❂ Min ljuvliga parfym.
    ☀ Tumblr!


DISS
    ❂ Att ångra något.
    ☀ Huvudvärk.
    ❀ Nationella proven.
    ❂ Irriterande människor.
    ☀ Bråk.

perfect bucket list


this is a reason for broken wings

Målade denna för några månader sen när jag var hemma och var sjuk en dag men måste ha glömt att visat den, så gör det nu! Första bilden med ett slående leende jag faktiskt lyckats med så den här blev snabbt en favorit. Orginal bilden ser ni här under ♥


so many gods but no love for the people

Goderkväller gullungar! Efter en mysig alla hjärtans dag med min älskling igår, en inte så mycket till sömnfylld natt efter att ha nojat att det var någon i lägenheten när vi somnade och sedan få reda på att en inbrottstjuv strollat runt nedanför på gården jagad av poliser och hundar, två timmars träning men hårda, obekväma och trånga tåspetsskor och riverdanceskor har jag nu duschat, pluggat och setat i fotbad. Dans är ingen dans på rosor ska ni allt veta, gott folk! Jag vet att bloggen får lida de nätter och kväller som inte spenderas hemma framför min älskade dator så därför tänkte jag slänga ihop lite inlägg till er nu, så håll i er!

Ps. Nu har min rara, goa mormor tagit den 6 timmar långa bilturen i snöovädret ner till oss i lilla Båstad. Haha, världens roligaste människa, hon vet bara inte själv om det..!

i can't see through these thick clouds


Ääääntligen klar med plugget! Tre timmar i sträck, duktigt chey här! Det ska väl såklart firas med min obsession, gröna äpplen? Nu blir det att chilla lite den korta timmen som är kvar innan den ljuvliga sängen väntar. Ska få plats med att planera Alla♥dag-matlagningen jag och Casper ska göra imorgon, klädplanering och förhoppningsvis börja svara på lite brev under den lilla timmen men ska väl inte hoppas på för mycket..!

G'night på er goingar!

that's just the way we have to roll

Plugg, plugg, plugg.. Tar det aldrig slut?!? Här ska spanska-läsförståelse + fakta om artist på español, allt andra världskriget och atomernas uppbyggnad inpluggas in i skallen. Hörs efter min långsamma död.
I hate mondays!

spark a match and watch the candle burn

Tack för en superkväll igår, pojkar och flickor! Och grattis än en gång Clara, hoppas din dag blev lika underbar som du hoppats. Man blir ju bara bara femton en gång..!

Idag har det varit plugg på hög nivå, hela tre timmar i sträck! Nu till kvällen blir det en liten mini-Alla hjärtans dag här hemma med familjen och pojkvännen eftersom jag har träning hela kvällen och sånt på tisdag. Styvpappa har slavat i köket hela dagen för att få ihop en mysig middag och världens godaste chokladpraliner från Chokladprinsessan står såklart på menyn! Ha en fin kväll ♥

secret stuff

Nej ni här ska fixas! Med sax, penna, papper, lim och lite annat smått och gott i händerna ska ni snart få se vad jag ska hitta på.. ;)

lördagsmorgon

Godmorgon på er! Idag står plugg, presentfixning, ritning, brevskrivning och myskväll hos min söta Clara som fyller hela 15 år idag på schemat! Med två prov + oräkneliga läxor nu i veckan känns det väl inte superkul att behöva plugga en lördag men definitivt behövligt. Ha en grym dag så hörs vi senare, pussss ♥

i'd send a postcard to you dear, coz i wish you were here

Godmorgon på er! Idag är ingen vanlig fredag. Nej, schemat är späckat! Under skoldagen kommer vi någongång få gå bort till bion för att, tillsammans med de andra niorna, få se på filmerna alla nior spelade in och redigerade nu i höstas. Ska verkligen bli skitkul! Efter skolan åker jag och några tjejkompisar till Väla för lite fredagsshopping och kvällens planer står för lite plugg, brevskrivning och måleri.. Jag avsöjar inte riktigt än vem jag kommer rita den här gången men en liten ledtråd får ni allt ---->klicka här!

Yours are the sweetest eyes I've ever seen

Melon-apelsin-och vindruvesallad efter träningen är inte helt fel. Men träningen gick super men har dock en aning ont i fötterna från gårdagens balett och från att ständigt ha på mig mina nya riverdance-skor som sitter hårt som smäck! Men efter en lång skoldag med nationella + träning är man rätt slut så jag ska ta och krypa ner under täcket.

G'night!

keep calm and dance on

Hej på er! Och sen var andra nationella provet avklarat, åh så skönt! Båda gick faktiskt riktigt bra och är nöjd, hoppas bara min spankslärare som ska rätta vår klass prov tycker detsamma! Efter plugg och middag är löparbyxorna och resten av träningskläderna på för sista danstimmen den här veckan. Dansar ändå fem timmar i veckan nu, men vill ha ännu mer..! Får ju inte nog, haha. Även fast vi har en hel del plugg tills nästa vecka ska jag nog ta en lugn kväll så jag har tid för bloggning och sömn så vi hörs snart igen, puss

dag 4 - något jag tänker mycket på

❂  Något jag ofta tänker på är det många andra också grubblar över: vem är jag? Hur hamnade jag här? Tänk om inte det hade hänt, hur hade mitt liv sett ut då? Tänk om jag inte hade gjort så, vad hade hänt då?
Alla sånna frågor tänker jag jätteofta och temat för alla de frågorna just nu har med flytten att göra, att vi flyttade hit till Båstad. Vi har ju ändå redan varit bofasta här i sju månader men jag tänker de här tankarna fortfarande, dagligen: Tänk om jag inte hade flyttat. Hur hade relationerna med mina vänner hemma utvecklats då? För även om vi kanske inte riktigt tänkt på det så har jag kommit ännu närmre mina vänner hemma i Eskilstuna, men jag har också förlorat kontakten med en hel del av dem. Så det är egentligen bara nu jag inser vilka av alla mina vänner som faktiskt är just det. Vissa av dem som jag var supermycket med, som grät på skolavslutningen för att klassen skulle bli så tom utan mig - som de sa - har inte hört av sig så mycket som en gång sedan jag packade ihop mitt liv och flyttade en halvt land bort.

❂  Men de vännerna jag fortfarande har kontakt med, de jag antingen ringer, smsar eller skriver brev till i stort sett varje dag, de är vänner jag verkligen räknar som de bästa jag har eftersom om vänskapen kan bli starkare och fortfarande finnas kvar där när man går från att ses varje dag i skolan till att bara ses två gånger i halvåret, DET är riktig vänskap.

❂  Men jag ångrar inte flytten alls. Den har gett mig så mycket, inte bara att jag kommit närmare mina vänner hemma men jag har också fått många underbara vänner här och en helt fantastisk pojkvän. Men flytten har också förändrat min som person. När man bott i samma stad i 12 år och varit på ett speciellt sätt de första åren placerar folk en i ett speciellt fack. Ett fack som inte är lätt att krypa ur. Under hela lågstadiet var jag en blyg, tillbakadragen och osäker tjej som inte ofta sa vad hon tyckte och sa inte så mycket alls på grund av utstötning, mobbning och elaka kommentarer dagligen under flera år. När jag sedan blev äldre ville jag förändras men det var redan försent. För jag fanns redan i det facket som den tjejen och folk verkade vägra släppa den stämpeln. Men när vi då flyttade fanns inte lågstadiet, facket eller stämpeln och jag kunde börja om helt vilket var bra för mig. Jag hittade min plats och kunde bara vara mig själv hela tiden vilket verkligen var en stor befrielse.

❂  Innan vi flyttade var jag rädd. Rädd för att inte hitta min väg, hitta vänner eller ens hitta mig själv när jag inte kände någon alls bland havet av skåningar! Det är ju inte som att byta dansskola eller fotbollslag, jag byter ju faktiskt skola och inte ens i en stad där jag känner något levande i eller har nära till några vänner, utan i en helt ny stad i en helt annan del av landet. Men jag överlevde mer än väl och har nu massor med underbara vänner omkring mig som jag älskar så mycket! De är anledningen till att jag går upp på morgonen för skolan är ju redan hemsk, enda anledningen till att man går dit (ja, förutom att man måste såklart!) är ju vännerna. Så tack för att ni finns, you always put a smile on my face!



21:51

Då var första nationella avklarat! Supernice! Ett kvar denna vecka, på torsdag. Tagga! Men även om provet gick bra så var resten av dagen ganska hemsk. Fick väcka reflexerna stenhårt på idrotten när två bollar på raken for mot fejan som en magnet + en spark på låret när vi körde fotboll och sen två hårda skott som träffa just på sparkpunkten och sen självklart en boll till som skulle knäcka hela lillfingret så kunde knappt röra det igen på hela dagen! Och inte nog med det så skulle jag ju självklart skämma ut mig totalt på spansklektionen. Yep, great day! Men fick i alla fall toppa dagen med ljuvlig träning så det kör vi tummen upp för!

Men imorgon kommer vara en toppendag eftersom jag och pojkvännen firar hela 4 månader! ♥ Hoppas ni mår super och ber om ursäkt för dålig bloggning.. Men kommer avsluta kvällen med dag 4 så häng kvar. Puss

you can never say never

Efter en supermysig dag med min Clara med mycket snack, skratt, te och varm choklad (+ lite klös från Saga som nu blivit stor katt!) sitter jag här framför datorn i mitt nymöblerade rum. Jo ni förstår, mamma hade lite kul idag medans jag slet i skolbänken och möblerade om mitt minimala rum lite för att se om det skulle kunna få plats en 1.20 säng men självfallet inte! Aja, efter att ha lagat en italiensk måltid till mi familia blir det plugg inför nationella imorgon.. Usch, jag längtar inte!! Någon annan som också är stressad inför provet??

try to live without a soul, i know you can

Efter middag bestående av entrecôte, Melodifestivalen, Ramlösa Mango, godis och filmen på femman, Music & Lyrics, som vi sitter och kollar på nu är jag ganska trött. Blir nog att sova snart! Men längtar redan hem, hem till min egen säng, min familj, min Casper och vännerna. Men imorgon är jag påväg hem igen. Hoppas ni har en bra lördagskväll! G'night.

dag 3 - 10 sanningar om mig

❂ Jag har sett vartenda avsnitt av Vänner. Alla, säkert 200 avsnitt. Och inte bara en gång, minst fem gånger var. Yes. I'm obsessed!

❂ Jag kan nästan alla Jonas Brothers låtar utantill.. Yep, nu vet ni det!

❂ Jag fullkomligt älskar Your Song och alla versioner av den! Speciella favoriter är Ellie Goulding, Janet Devlin och Hannah Lindahl.

❂ Jag klarar inte av vida byxor. Nej, tajt ska det va! Bara är så.

❂ Jag är extremt kittlig. Hur kittlig som helst! Ö.V.E.R.A.L.L.T.

❂ Varenda gång hag tittar på klockan och ser att den är 11.11, 22.22 eller 00.00, blundar jag och önskar mig något. Också om jag råkar dra ut en ögonfrans eller hitta en på kinden.

❂ Är just nu inne i en period då jag bara måste ha ögonskugga varenda gång jag sminkar mig. Känner mig helt tom utan det! Kör alltid på samma också, guldig och brun.

❂ Jag följer aldrig programmen alla andra gör, Idol, Melodifestivalen, Gladiatorerna, The Voice, Körslaget, Let's Dance, ja ni fattar. Gjorde bara det när jag var liten, nu har jag helt tappat intresset för dem. Blir så uttjatat. Men har inget emot er som gör det!

❂ Jag letar dagligen på weheartit och tumblr efter vackra bilder att teckna och de jag hittar sparar jag ner och tar mig sedan tid att få ner dem med pennan på ett papper! En jag planerar att måla när jag kommer hem är denna.


Lite onödigt snabbt fakta jag kunde komma på. Hoppas det duger för er och att det var några nya saker ni fick veta!

på hotellrummet

Hej där alla goa och glada! Nu sitter jag och har lite kul med Photo Booth på hotellrummet medans pappa tar sin tupplur som vanligt. Sen jag kom fram har vi ätit pannkakor och scones, strosat runt lite på Göteborgs gator och jag kan faktiskt medge att jag tog kanske lite väl lång tid på mig på Zara's rea men hallå, vem skulle inte gjort de?! Hittade i alla fall en gosig grå tröja jag myser i nu + en vit blus, båda två för endast 208 riksdaler!

Nu ikväll ska vi väl ut och äta nåntans och sen titta på Melodifestivalen vilket är något jag aldrig brukar göra menmen, får väl överleva! Kommer också ta mig av dag 3 ikväll, 10 sanningar om mig själv.. Här ska spillas! Byebye så länge ♥

mobilblogg- på tåget

img_0210 (MMS)

Nu sitter jag på tåget med hörlurarna i högsta hugg! Två timmars-spellistan jag skapade igår är fylld med Coldplay, James Morrison, Trevor Hall, The Script och självklart When I Held Ya med Moa Lignell jag gladeligen pröjsa från iTunes igår! Ha en awesome dag så hörs vi efter min och pappsens heldag i kylan och Göteborgsruset. Adiós!


dag 2 - släkt och familj

❂ Jag har en fantastiskt familj. Min mamma är världens bästa och jag berättar allting för henne. Eller ja, nästan i alla fall..! Jag har en, om jag får säga det själv, rätt så grym bror. Alla vet vem han är, bäst på att sjunga och även fast han går mig på nerverna i stort sett 90% av alla dagar, så älskar jag honom. Och tro det eller ej men vi har faktiskt bra stunder vi med, då vi verkligen kan prata, skratta och bara vara!

☀ Men jag har inte direkt den där perfekta "mamma-pappa-barn"-storyn och även om jag alltid varit omringad av många människor som älskar mig och jag dem, som alltid funnits där så har jag ändå haft en tuff uppväxt. Jag har, som så många andra, skilda föräldrar. Men det är inte bara så lätt som det. Ni förstår, de flesta med skilda föräldrar spenderar varannan vecka eller helg med dem men så var aldrig fallet för oss. För det kräver att båda föräldrarna bor i samma stad. Och det har mina aldrig gjort sedan skiljsmässan.

❀ Jag var bara 9 månader gammal när mina föräldrar skiljdes. De flesta barn med föräldrar som skiljer sig är betydligt äldre än så, åtminstone några år i alla fall. Så jag har aldrig haft känslan av att ha min mamma och pappa tillsammans för jag minns inget av det. Visst, kanske ni tycker, jag har ju haft min styvpappa Erik sen jag var fyra år som varit som en pappa. Men det är just det. Han är som en pappa, men han är ju inte min riktiga pappa. När jag växte upp var det aldrig någon som förstod det där. Eftersom min pappa bodde en timme bort träffade bara jag och brorsan honom en eller två gången i månaden så ingen av mina vänner visste vem han var eller hur han såg ut så alla trodde att min pappa var Erik. Och även de som visste om att jag hade två pappor förstod inte hur jag kände, för de hade den perfekta "mamma-pappa-barn"-storyn.

❂ Och även de klasskompisar som hade skiljda föräldrar hade inte den situationen som vi eftersom deras mamma och pappa bodde i samma stad så de kunde träffa dem när de ville. Jag har alltid blivit så arg på alla TV-program, radioprogram och artiklar för barn med skiljda föräldrar och hur de ska hantera det för inte en enda av dem ens nämner en annan situation än den då föräldrarna bor i samma stad. Så aldrig nånsin i mitt liv har jag kunnar prata med någon om det här. För ingen har förstått och inga "professionella" verkar ens veta att det faktiskt kan existera att föräldrarna bor mer än tio minuter ifrån varandra.

☀ Jag har världens grymmaste mormor. Hon är en riktigt livsnjutare som tänker på allting som vi ungdomar - som hon säger - inte ens lägger märke till. Som att priset på juicen höjts med 2,50 den senaste månaden, att himlen är ofantligt blå om sommardagarna och att det finns två saker i livet man inte kan ändra på - åldern och vädret. Dessa saker får jag konstant höra varje gång jag träffar henne. Men hon är världens goaste person!

❀ Jag har ett stort utbud underbara kusiner utspridda i alla olika kategorier och i olika delar av världen! Några är duktiga basketspelare, andra tävlar i bowling eller i golf och en annan är konstnär. Förutom de som är bosatta i Sverige bor en i USA, en annan i Danmark och en bor faktiskt i Amsterdam. Ingen är de andra lik och alla är lika goa och glada! Men två av dom räknar jag som två av mina bästa vänner, mina kära Elin och Cajsa. Love you!

❂ Det var lite smått och gott om min släkt och min familj. Kunde säkert kortat ner på något och utvecklat något annat men detta får duga! Nu känner ni till min kära släkt och familjehistoria lite bätte också. Grattis! Nästa stopp: Tio sanningar om mig själv.. Oops!


i think i'll love you better now

Hellooo! Efter en tuff och ansträngande vecka sitter jag här i min underbart mjuka säng och livet leker! Ja.. I wish! Nejdå, här mår man dåligt av antibiotikan och har så helt galet sjukt ont i svanken att jag knappt kan gå, ligga eller sitta upp. Inge vidare på andra sidan burken här!

Men det är fredag nu vilket är ett STORT plus. Och imorgon bär det av mot Göteborg för att spendera helgen med Pappsen jag inte träffat sen vi flyttade, i juli. Bo på hotell och strosa runt lite i Göteborg, mysigt! Tar nog med mig datorn för att kunna blogga lite här och även på TTS imorgon och på tåget! Vad har ni för planer för helgen? :)

dag 1 - presentation av mig själv

❂ Hej, jag heter Sigrid. Jag har levt i 16 år snart och bor äntligen i ett stort hus med en egen trädgård efter ett helt liv spenderat i lägenheter och radhus. Jag flyttade för 7 månader sen 60 mil bort från nästan all släkt och alla mina vänner för att landa i en småstad i ett gult hus vid havet på landet. Jag älskar filtar och stickade tröjor eftersom jag alltid är iskall. Ordet inspiration är enligt mig det vackraste ordet att skriva, säga och har den finaste betydelsen. För vi behöver alltid inspiration om så till att skriva musik, till att koreografera dans eller till att finna våra drömmar. Jag övertänker och överorganiserar i stort sett allt. Förutom plugg. Borde nog bli bättre på det..

☀ Jag är gigantiskt lång och relativt blyg när jag träffar nya människor, inte min starka sida. Jag bor i ett extremt litet rum som inte har plats för mer än en liten bokhylla, ett litet skrivbord, en liten byrå och en liten säng. Alltså bara små saker. Jag kan inte säga att jag älskar nian. Mycket plugg och press från lärarna + de hemska nationella proven. Dans är min stora passion, alla typer av den men en speciell förkärlek har jag till riverdance och modernt. På scenen med en grym koreografi är där jag hör hemma, där alla problem försvinner, där den största lyckan kommer och där jag är självsäkrast och jag bara vet att dansen kommer hänga med mig livet ut, yrke eller inte.

❀ Skrivning är en annan passion. Noveller, romaner, brev, dikter, berättelser i olika former. Allt. Jag kan få inspirationen (där kom den igen ja!) från en bra film, låt eller en annan bok (ibland kan en bild räcka) och jag bara måste sätta mig ner med papper och penna i högsta hugg och skriva så pennan glöder. Ibland utvecklas tankekartan till riktiga kapitel och tillslut en färdig bok men i flesta fall glöms de gamla historierna bort när nya poppar upp i hjärnan. Och så där håller det på. Jag älskar att fotografera och älskar känslan när man tagit en riktigt bra bild och blir så där galet nöjd! Jag är besatt av vintersäsongen och börjar längta efter julen redan i september då höstlöven och kylan börjar falla. Ända sedan barnsbenen har jag alltid älskat julen och tyckt att årets bästa dag är julafton och inte min egen födelsedag. Jaha, det var ju konstigt, tycker väl ni nu? Jo, jag ska förklara för er. Det är nämnligen så att jag delar födelsedag med först och främst min styvpappa Erik som kom in i våra liv så tidigt som under mitt fjärde år i livet. Ganska sjukt. Och inte mindre än igår fick jag reda på att jag har en tvilling i min klass. Finns nämnligen en tjej där som också är född den 28 maj 1996! DET, är ganska sjukt.

❂ Jag älskar gamla hus där färgen peelar av från väggarna och att resa med familjen. Speciellt de mysiga resorna vi gjort till USA. Är helt galen i USA. Miljön, språket, människorna, butikerna, atmosfären, allt. Någon gång i mitt liv ska jag ha bott där. Någon gång ska jag också ha bott ett år där, som high school-elev eller au pair och resa till New York med min älskade barndomsvän Mathilda och mina två grymma kusiner. You gotta love America!


☀ Jag saknar dagarna då man var sju år och skolan var en lekplats man längtade till varje gång man kom hem. Då man trodde att monster bodde under sängarna och i garderoben och krig, ironi och dålig självkänsla var ett okänt språk. Jag älskar att ha långa prat med min mormor och att somna i min pojkväns famn. Min favoritmusik är utan tvekan Taylor Swift som verkligen är den mest genuina, omtänksamma och underbaraste artisten som finns. Men har också stor kärlek till Bon Iver, The Script, Trevor Hall, Coldplay, James Morrison, Glee och Conor Maynard.

❀ Ärligt talat skulle jag kunna fortsätta babbla på hela natten men jag tror jag stoppar där. Är faktiskt helt chockad att du orkade läsa allt det här. Jag berömmer dig. Det här blev verkligen löjligt långt men jag hoppas ni lärde känna mig lite bättre. Jag älskar er läsare lika mycket som jag älskar varma sommardagar, solnedgångar och att ha sista ordet. G'night!



Välkommen till en personlig blogg fylld med bilder, lite babbel, inspiration, konst och dans.
bloglovin
Den 28 maj 1996 kom jag till världen och namnet blev Sigrid. Just nu går jag mitt sista år på högstadiet i Båstad där jag nyligen är bosatt efter att ha spenderat nästan hela mitt liv i Eskilstuna.

bloglovin