straight down the line


Oräkneliga avsnitt av Grey's Anatomy, hostattacker, nersnorade näsdukar och extrem uttråkning har hela veckan bestått av. Nu sitter alla skolbarn i sina bänkar och bara väntar på att klockan ska ringa ut så att de får påsklov medan jag bara helst av allt bara vill sitta där i skolbänken. Är så trött på att vara hemma!

Men kläderna jag beställde från H&M har trillat ner i brevlådan och jag har redan hittat drömklänningen till balen så något har jag allt att glädja mig åt!

dreamcatcher


pennan glöder

Efter att bara ha spenderat dagen i sängen fick jag världens ryck och bara ville rita, rita, rita! Kommer nog sitta med pappret och pennan hela kvällen så förvänta er en hel del grymma bilder
när jag kommer tillbaka! ♥

yummy lunch

Äpple, banan, sylt och plättar framför Grey's Anatomy. Yummy!

keep your eye-eyes open

Försjunker mig i tumblr posts och Taylor Swifts nya singel till The Hunger Games soundtrack innan huvudet lutar sig mot kudden.

G'night!

jag bara måste...

få ur mig detta. Ogillar egentligen att klaga på bloggen och vara negativ men ibland har man bara rena skitdagar.

Jag har inte sett mina vänner på jag vet inte hur länge, har inte dansat på en månad, har varit på fem doktorbesök på tre månader och saknar min vardag. Att få gå upp på morgonen, må bra, bestämma outfit och åka till skolan med ett leende på läpparna istället för att vakna av att jag knappt kan andas med igenklibbade ögonlock.

Jag saknar mina vänner. Jag saknar dansen. Jag saknar skolan, tro det eller ej. Jag saknar tiderna då jag inte blev yr i bollen så fort jag ställde mig upp. Då jag kunde stå upp i över 3 minuter utan att bli svimfärdig. Jag saknar viljan att le och skratta..

Efter fyra veckor hemma, jag lovar, man pallar inte mer. Jag pallar inte mer.


ny vecka, ny sjukdom

Äntligen är sommaren på väg! Kvällarna blir ljusare, dagarna soligare och humöret automatiskt så mycket bättre. Fast jag är ändå inte tillbaks på benen. Att återhämta sig från körtelfeber är ingen dans på rosor och när man dessutom får extrem hosta och ögoninflammation på det är livet inte toppen!

Om jag säger att jag faktiskt saknar skolan kan ni nog förstå hur uttråkad jag är när jag nu påbörjar min fjärde vecka hemma i sängen..

dag 11 - ett oslagbart minne

Ett oslagbart minne kan vara olika saker. Det kan positivt eller negativt. Bra eller dåligt. Hemskt eller underbart. Glatt eller ledsamt, beroende på vilket minne man väljer.
Jag har massor med minnen att välja mellan, både bra och dåliga. Jag skulle kunna berätta om mina underbara dansminnen eftersom på scenen är jag på topp, där mår jag allra bäst! Eller underbara dagar med mina fina vänner. Eller kvällen jag insåg att jag var riktigt kär i killen som sedan skulle komma att bli min pojkvän.

Men jag har bestämt mig för att välja ett starkt minne, som på olika sätt är allt det jag beskrev innan. Det är både positivt och negativt, bra och dåligt, hemskt och underbart, glatt och ledsamt.

För två år sedan skulle jag, min familj och min kusins familj åka hem från Florida. När vi stigit på planet börjar min kusin, som är väldigt flygrädd, att bli lite ängslig. Självklart börjar jag och min bror reta henne för det, och hittar på historier om att planet kommer krascha eller sprängas. Ju mer rädd hon blev, desto mer skrattade vi. Vi tyckte det var skitkul! Det var ganska molningt uppe i luften så planet skakade lite ibland. Då sa jag och William saker som "åh nej, där åkte ena hjulet av..".

Efter att vi skrämt upp Elin rejält och hon bett oss att sluta säkert 100 gånger, slutade vi. Men inte visste vi att bara minuter senare skulle våra historier bli verklighet.

Det var ett litet plan och vi satt alla splittrat. Jag, Elin och William satt ihop nästan längst bak i planet, min morbror och hans fru satt tillsammans några rader framför oss och mamma och Erik några rader framför dem.

Efter att vi har varit i luften i kanske 20 minuter får jag helt plötsligt känslan i magen man får när man åker berg-och-dal bana och ser i ögonvrån hur himlen utanför fönstret åker jäkligt fort. Planet störtar. Rakt ner. Jag hör hur folk börjar skrika, jag hör min mammas röst högst. Själv är jag helt tyst. Jag tror jag blev sådär halft i chock. Jag tror dock att mina ögon expanderade till storleken av grytlock.

Men vi störtade bara i några få sekunder innan planet kom till rätta igen. Alla var vettskrämda. Jag kommer ihåg hur jag tyckte det var skönt att mamma satt så pass "långt" ifrån mig eftersom hon alltid blir så rädd när planet guppar och skakar. Nu önskade jag bara att hon satt bredvid mig.

Det dröjer ett långt tag innan vi ens ser skymten av en flygvärdinna eller ljudet i högtalarna börjar knastra. Så fort kaptenen börjar tala, blundar jag och förväntar mig det värsta. Jag var 100% säker på att planet var kapat. Men när kaptenen sagt sitt, öppnar jag ögonen, drar en djup suck av lättnad och slappnar av. Först då känner jag naglarna från min kusins hand som skavt in i huden på mig. Jag hade inte ens känt att hon tagit min hand.

Det som hänt var att ett annat plan att kommit rakt emot oss och kaptenen hade blivit tvungen att ducka. Faktiskt väldigt skickligt gjort. Vi åkte tillbaka till flygplatsen i Florida för att försäkra oss om att planet var okej. Där fick vi vänta i några timmar innan kollen var klar.

Vägen hem sen gick bra och ingen hade tagit skada. Dock var det en barnfamilj som inte vågade gå på planet igen. Sen kom vi tillbaka till Greensboro och kunde fortsätta semestern utan problem.

Mina vänner, familj och de som känner mig och som säkert har hört den här storyn flera gånger tycker väl att jag tjatar för mycket om den och berättar om den för mycket men har man varit med om något sånt här eller värre saker som t.ex ett rån, inbrott eller något annat mycket värre så är det det man tänker på när en sådan fråga ställs.

Jag är bara glad att vi alla klarade oss och att kaptenen såg det andra planet i tid. Annars hade ni inte hört mig tjata om det här så många gånger!

Applåder till dig som orkade läsa allt detta. Jag avgudar dig. ♥

dag 10 - utlandsresor jag varit på

Väntar med dag 9 tills jag är tillbaka bakom skolbänken!

Under mina snart 16 år har jag varit på tre stora utlandsresor, åren efter varandra. Den första var 2008 då planet lyfte några dagar innan min tolfte födelsedag till London. Den här resan gjorde jag tillsammans med familjen, mamma, Erik och min bror. I maj fyller nämnligen vi alla, förutom mamma, år så våra tre födelsedagar firades på Londons härliga gator.

Resan var supermysig och mamma pratar om den än idag som om den var igår. Det var inte en tråkig minut eftersom vi planerat resan en hel del innan. Turer till goda restauranger, Madame Tussaudes, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, afternoon tea, shopping på Primark, Harrods, Notting Hill och en massa mer. Det var också första gången jag åkte flygplan!

OBS! Varnar för extremt osmickrande bilder på mig själv alla dessa resor!


Den andra stora utlandsresan jag varit på gjorde jag tillsammans med mamma och den här gången blev det till familjen i USA! De bor i Greensboro i North Carolina. Den här resan gjordes också i slutet av maj så där blev jag tonåring!

Den här resan var verkligen så extremt kul! Vi kom dit en torsdag tror jag och på fredagen åkte vi direkt på en liten weekend road trip till Charleston, South Carolina. En resa i resan helt enkelt! Vi bodde på ett lyxigt hotell, solade och badade i stekande solsken, plockade stora snäckor och hoppade i havet vid kusten. Helt underbar resa! Fick också träffa familjen min kusin var au pair i. När vi kom tillbaka var det shopping i stora lass och min födelsedagskväll spenderades på en italiensk restaurang (precis som året innan i London!) och i en tom, gigantisk biosalong tillsammans med kusinerna som visade Hannah Montana: The Movie!


Och på den tredje och senaste utlandsresan bar planet än en gång av till USA men den här gången satt alla fyra familjemedlemmar på flyget!

Precis som förra gången gjordes det en resa i resan, en weekend-trip till Florida! Och vad innebär det? Disneyland!

När vi kom tillbaks till Greensboro blev det mycket shopping, mysiga middagar ute och en massa annat (ska jag vara helt ärlig så minns jag inte allt!). Resan gjorde vi i februari för två år sen, och här kommer bilderna!


Note to self: Ta miljoner fler bilder när du är utomlands, få inte för dig att radera hälften av dem helt plötsligt och glöm inte minneskortet i datorn när ni lämnar hotellet..! ♥

stuck in her daydream

It's too cold outside, for angels to fly
To fly, to fly
For angels to die.

11.03


Det sjuka livet är knappast något att skryta över. Att återhämta sig från körtelfeber är inte direkt en dans på rosor, extremt halsont och humörsvängningar och bara helt dödstrött hela tiden. Men nu har mamma kommit hem med gröna äpplen, hallonsorbet, mörk choklad, jordgubbar, grova tekakor, frysta bär till smoothie och en massa annat gott för att pigga upp humöret!

OCH de köpte även Breaking Dawn till mig! Jag är ett helt galet stort twilight-fan som läste alla fyra böckerna på mindre än ett år och såg alla filmerna på premiären på bio men sen flyttar vi ner hit och när den näst sista filmen kommer som jag längtat så mycket efter, så går den inte i Båstad så jag har fortfarande inte sett den! Men nu vet ni vad jag kommer bänka mig framför tillsammans med brorsan..

Puss på avstånd!

i resväskan till Italien

Har setat med mamma framför Hm's hemsida för att klicka hem lite grejer att uppdatera sommargarderoben inför Italienresan! Hittade massor med ljuvliga sommarplagg men dessa fick det bli. Nu längtar jag massor efter att få gå på Roms vackra gator i bara shorts, converse, tunna toppar och stora solglasisar!

Älskar de lite indiskinspirerande mönsterna och de hallonröda shortsen är bara för underbara. Men någonting jag inte kommer hitta är de helt galet snygga USA shortsen Elin fyndade i lördags..! Dom är to die for.

italy

Åhh, jag har helt underbara nyheter! Fick just berättat för mig att om 5 veckor kommer 4 varma, soliga dagar spenderas i Rom, Italien! Den 27 april firar mamma och Erik sin 5e bröllopsdag och några dagar innan åker Erik ner på en jobbkonferens och för att de ska få fira sin dag ihop (och för att vi ska få en liten road-trip) åker vi ner hela familjen!

Gud så härligt, precis vad man behöver efter en sån här jobbig vår, med skolan, nationella och alla sjuka dagar.

Italien, here we come! ♥


summer.


vad ska detta bli?


en gång i tiden...


...var jag frisk haha. Men efter akutbesök till tandläkarn och doktorn är det bestämt att jag blir hemma hela den här veckan också, så kommer missa hela praon. Jättetråkigt, hade verkligen sett fram emot det. Att få leka med småpluttar och vara på ett dagis hade faktiskt varit supermysigt.

Saknar att träna, har redan gått snart tre veckor! Får panik här borta. Vill tillbaks till danssalen och bara köra gärnet men får istället ligga och tillfriskna från körtelfeber, svullna halsmandlar och tandvärk. Hoppas ni mår bättre!

Nu ska jag ta och fota lite av shoppingen som blev i lördags. Puss!

min underbara helg

Nu har mina änglar åkt hem och även fast vi inte kommer ses på två månader kan jag ändå le åt tanken att vi haft en helt grym helg! Enormt mycket skratt, dansat hela natten lång tills fötterna gått sönder, tömt plånböckerna, suttit på stranden vid solnedgången och ätit en massa gott. Saknar er redan, gullebarn!

lovely people surrounding me

Nu är mina saknade girlsss äntligen här! Dagen har än så länge spenderats med lunch på Bakfickan, bilder vid solnedgången och en massa snack! Snart blir det en väldigt god middag, bruschetta, citronpasta och glass står på menyn innan vi fixar iordning oss inför en grym natt på Madison! Livet känns underbart nu, inget kan gå fel.

back to school

Wiiieee! Första dagen tillbaks i skolan på två veckor. Kalla mig konstig men det var faktiskt galet skönt att få gå upp igen vid 6 och komma igång och inte behöva vakna runt 9 och vara ensam hemma och veta att alla kompisarna är i skolan medans man själv bara skrotar hemma. Nu blir det en mästarfrukost och sedan tagga skiten ikväll eftersom imorgon kommer mina saknade vänner äntligen hit!! Ha en bra dag så hörs vi sen, puss ♥

12:17


Jag önskar så att jag gått till skolan även fast jag fortfarande inte mår bra.. Att slippa känna tyngden av nationella i fysik på axlarna och ha det avklarat hade varit så skönt med tanke på allt annat i skolan jag redan missat.

Så därför blir det väl att röja undan lite plugg idag, får se hur mycket huvudet orkar. Bara tanken av allt jag har att göra får ju hjärnan att vilja sprängas!

you didn't have to cut me off

Har blivit så trött på att alltid rita ansikten så började på detta stuket istället.
Blev väldigt nöjd, men vad säger ni?

D-vitamin brist

Verkar som att denna saftiga, C-vitamin proppade lilla sak är det enda som piggar upp mig idag. Hade hellre velat ligga ute i solskenet och piggas upp av underbar D-vitamin i form av solen istället, har knappt varit ute på 11 dar.. Men nope, still sick. Blir väl att ta tag i pennan och pappret och se om hjärnan och fingrarna har lust att skapa något.

Puss

obsession

Som ni alla vet så är jag lite sådär smått beroende av tumblr, kan sitta i timmar och kolla igenom min dashboard och hittar alltid bilder att rebloga. Bilder jag bara alltid måste rebloga är vackra svartvita, söta djur man smått dör för, snygga outfits jag kan återskapa med min lilla garderob, bilder jag vill måla, inspirerande texter, grymma kläder och skor, coola tatueringar, frisyrer och bara skitgrymma bilder.

Vackra svartvita



Söta djur man smått dör för



Snygga outfits jag kan återskapa med min lilla garderob



Bilder jag vill måla



Inspirerande texter



Grymma kläder och skor



Coola tatueringar



Frisyrer


Skitgrymma bilder (gifs)

everyday feels like a sunday evening

Ni vet den där känslan man får en söndagkväll? Hela kroppen suckar och stönar över en ny skolvecka, helt plötsligt blir man utmattad och vill bara sova hela veckan rakt igenom och absolut inte gå upp halv sju nästa morgon efter mindre än 8 timmars sömn för att palla alla lärare, prov, läxor och skolans tråkiga korridorer ännu en vecka. Vi fick ju nyss helg!!

I slutet på sommarlovet får jag alltid den känslan. De där sista två veckorna känns bara allt skit och man är så inte redo för ett nytt skolår utan vill bara att sommaren ska vara för evigt. Eftersom jag alltid får den känslan och rentav hatar den eftersom den förstör sommarkänslan totalt. Därför försöker jag alltid hitta på något skitkul och försöka glömma den känslan.

I somras gjorde jag det genom att spendera en långhelg tillsammans med finaste vännen i deras hus i ljuvliga Falkenberg! Tankarna vandrade just in på just den lilla resan efterson jag saknat sommaren så mycket de senaste veckor av tråkigt regn och enstaka snöfall och jag tror inte jag är ensam..?


är man sjuk så är man

Jag säger som min saknade, älskade vän Thilda: sorry för dålig uppis men vafan.. är man sjuk så är man! Elva hela långa tråkiga dagar har spenderats i sängen framför datan med PLL-marathon, designfix och knarkat alvedon och ipren som en dåre. Doktorn ringde i fredags och sa att proven visade att det var körtelfeber och att jag inte bara måste stanna hemma tills onsdag utan måste också missa träningen i två veckor när vi har uppvisning om mindre än 8 veckor..?! Fml. Och som grädden på moset, pricken över i:et och för att jag inte redan lidit tillräckligt straffar skolan mig med massor av prov och inlämningar som jag missat. Längtar bara enooormt mycket tills Thilda och fina Elinpelin kommer på fredag för en supermysig helg och mycket feeeestande! Fieeeeeeeestaaaa



ny design

Jag tyckte att det var dags för bloggen att fräschas upp lite, med en helt ny design! Första gången jag kör på bakgrund också. Vet inte om jag är supernöjd kanske men behövde en förändring! Blev ny header, bakgrund och menyn fick en helt ny make-over. Okej, nu publicerar jag den, enjoy. Vad tycker ni? :)

in the mood for something new


Hej på er, och ja jag är fortfarande sjuk men känner mig lite piggare så tänkte att jag skulle ta och fixa upp bloggen lite! Ny design och lite roligare inlägg kanske? Hörs senare gott folk, puss ♥

dag 8 - det här får mig att gråta

❂ Många saker kan få mig att gråta. En sorglig film, när andra folk gråter, när folk gråter på film eller i tv-rutan, när man pojkvän säger underbara saker till mig, när jag själv inte mår bra eller när jag ser att andra inte gör det. Jag kan börja gråta när jag är trött eller när jag saknar någon. Konstligt nog kan också videos från mina favoritartisters konserter också ge mig tårar i ögonen för jag ser hur glada och lyckliga de gör sina fans. Eller när små barn gör supergulliga saker.

☀ Många saker kan få mig att gråta. Men sen finns det också de här hemska sakerna, som att se de svältande barnen i fattiga länder, höra hemska historier från folk som haft det jättetufft eller varit med om något riktigt hemskt.

❀ Här nedan kommer det lite länkar till saker, bra och dåliga, som får/fått mina ögon att tåras.

1 2 3 4 5 6

kvällstur till akuten

Godmorgon solstrålar. Ja ni ska bara veta hur trött man blir på att bara skrota hemma hela tiden samtidigt som solstrålarna sipprar in mellan gardinerna och jag får bara njuta av synen av dom..

Igårkväll var halsen och huvudvärken inte att leka med alls, bara grät och skrek för att det gjorde så ont och när jag skulle resa mig upp ut fotöljen för att ta mig till sängen kunde jag inte ens stödja mina ben så bara föll ihop på golvet samtidigt som tårarna fortsatte att spruta. Det fanns inget annat att göra utom att åka in till akutmottagningen där jag fick träffa en läkare som till 100% i sitt sätt att vara påminde om House! Han kollade på mig, i öronen, magen, halsen, munnen, rubbet och konstaterade att det kunde vara körtelfeber men att vi skulle ta blodprover. Vilket vi gjorde. Inte alltför skönt att få in en stooor spruta rakt in i armvecket när man redan mår skit..!

Och efter att de var klara fick de också reda på att jag varit där en vecka tidigare då jag fått en provtid den 23e mars för att kolla lite andra saker (t.ex om jag har samma köldkörtel problem som min bror) sa de att eftersom det bara var vi där så kunde han ta de proverna nu istället. Jaa.. Super.. Tre till blodprover blev det då, på samma arm. Och självklart måste sköterskan försöka 5 gånger innan hon hittar ådran.. Aj säger jag bara!

Ojojoj, här blir inläggen lika långa som noveller så ska nog ta och dra mig tillbaka i filtar och kuddar och se på det andra avsnittet av Smash jag missade igår. Någon annan som kollar på det förresten? Helt grym serie, tips till alla musikalälskare!

körtelfeber

I tre dagar har jag nu bara legat till sängs. Usch säger jag bara! Mår bara sämre och sämre för varje dag som går och med lite googlesökningar har vi kommit fram till att de två körtlarna på halsen, utslagen på benen och händerna, huvudvärken, den höga febern och det enorma hemska halsonda är alla tecken på körtelfeber. Har så ont i halsen att jag varken kan dricka eller äta. Det har redan gått över 36 timmar utan att jag ätit något och ändå är jag inte hungrig. Får se hur många gånger under veckan jag kommer uppdatera, men ska försöka att titta in i bland. Har även en sjuk älskling här med extremt hög feber som inte ens kan vara på sin prao den här veckan så det blir att ta hand om honom också. Hoppas ni mår bra, puss ♥

full of deliciousness

Hallon, blåbär, jordgubbsyoghurt. Mixa. Häll upp. Enjoy!

hudsnack - proactiv

Efter att ha kämpat med acne under flera år utan något vidare resultat har jag äntligen tagit mig an Proactiv, som ni säkert alla känner till! Redan efter första sköljningen känns huden genast fräschare. Som ni alla sett på reklamerna på teve så är det knappast någon som blivit missnöjd med det så därför tipsar jag alla som också har utslag de inte blir av med att testa! Perfekt hy, kom min väg snabbt snälla?

angels to fly

Hej på er!

Och så var man sjuk igen.. Så välkommen in i sjukstugan här! Båda jag och mamma är sjuka. Täppt näsa, halsont, extrem huvudvärk och feber till och från. Inte kul!

Så idag blir det väl bara att vila upp sig framför teven med miljoner koppar te och bara ta det lugnt. Inte så kul att bli sjuk nu när det börjar bli så fint väder. Bara jag som saknar sommarn..?


hello march

Inviger mars 2012 med bilder från denna månad förra året. Nostalgi när jag ser dem alla, hemskt så tiden går fort. Saknar åttan och allt med den! Speciellt mina juveler till vänner. Kika här nedan för riktiga ljuvligheter på ett gäng fjortonåringar som har, kan jag säga utan att tveka, förändrats en hel del båda på gott och ont under det år som gått ♥


life

En vän, någon alldeles underbar att dela allt med som alltid finns där.
Ett hus, ett hem, en plats att vara, trivas och bo.
Skolan, plugg, lärare, vänner, trötta dagar.
En dag, en tid att göra något meningsfullt eller inget alls. Just make it count.
En värld, en plats för oss alla att finna sig själva och sin egen väg.
Solen som ger liv åt allt. Stjärnorna vi alltid älskar. Eller hatar.
En låt, en text, en mening, en känsla.
En vänskap, en axel att luta sig mot, leenden och skratt.
En kärlek, något alldeles underbart, något som har en början och inget slut. Eller krossas i miljoner bitar.
En tår, hemska känslor, förloranden, en mindre själ i världen.
Ett liv, tiden man har att leva, tid att ta sig bort, tid att ta sig hit, tid att leva.
Tid är allt vi har. Ta vara på den. Snart är den ett minne blott.. Make it count.





Välkommen till en personlig blogg fylld med bilder, lite babbel, inspiration, konst och dans.
bloglovin
Den 28 maj 1996 kom jag till världen och namnet blev Sigrid. Just nu går jag mitt sista år på högstadiet i Båstad där jag nyligen är bosatt efter att ha spenderat nästan hela mitt liv i Eskilstuna.

bloglovin